Internrevisor

Efter varje avslutat verksamhetsår ska en intern (kårmedlem) och en extern (auktoriserad revisor) revisor gå igenom handlingarna från föregående år och kontrollera att allt har gått rätt till. Revisorerna skriver därefter gemensamt en revisionsberättelse, där de redogör för eventuella oangelägenheter från året. Utifrån detta fattar sedan efterföljande årsmöte ett beslut om huruvida man ska bevilja avgående styrelse ansvarsfrihet, med vilket man menar att man anser att styrelsen har skött sig, följt stadgarna och agerat i kårens intresse.

Detta är naturligtvis ett viktigt uppdrag, men ett som inte tar så mycket tid i anspråk. Vanligtvis koncentreras arbetet till en eller två halvdagar inför årsmötet, då man tillsammans med externrevisorn går igenom materialet. Avgående eller tillträdande styrelseledamöter eller presidium eller personer som av annat skäl anses vara jäviga är inte aktuella för denna post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s