Om KMS

KMS är studentkåren vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Vi arbetar för att göra studietiden så trivsam som möjligt för alla studenter. Detta sker framför allt i olika utskott, t.ex:

  • Styrelsen – Består av representanter för högskolans samtliga institutioner och sammanträder regelbundet för att diskutera och förändra studenternas läge till det bättre
  • SMASK-kommittén – håller i produktionen av den årliga melodifestivalen SMASK.
  • Festmästeriet – driver all festverksamhet för KMS
  • CREDO – En samtalsgrupp med kristna värderingar

KMS verksamhet blir vad medlemmarna gör den till. Vill du ha en fest – engagera dig i festmästeriet! Vill du ha ett sprakande SMASK-arrangemang – engagera dig i SMASK-kommittén! Det går även bra att starta egna utskott, t.ex. filmklubb, yogagrupp eller syförening. Kontakta oss så hjälper vi till!

Medlemsförmåner

Mycket av kårens verksamhet kommer alla studenter till nytta men det finns även en rad medlemsförmåner, bland annat:

Bli medlem här! För en fullständig lista över alla extra förmåner du får som medlem i KMS, klicka här.

Music Handshake

Music Handshake är en hyperhipp webapp för att du och ditt band ska få gig så snabbt och enkelt som möjligt. KMS har ett speciellt avtal för kårens medlemmar som ger dig vissa förmåner.

Jobbförmedling

Utöver Music Handshake driver KMS en aktiv artist- och instrumentlärarförmedling för KMH:s studenter. Vi får dagligen in annonser om framförallt spelningar och privatelever som läggs upp på www.kmsannonser.wordpress.com. Alla medlemmar i KMS får tillgång till annonsförmedlingen. Vem som helst får annonsera här. Kontakta Not & Bok så hjälper vi dig!

Not & Bok

Not & Bok är studentkårens bokhandel. Här kan du köpa kurslitteratur, musikböcker, notpapper m.m. I butiken kan du även betala din kåravgift kontant eller med kort. Kårens medlemmar får 10% rabatt på all litteratur!

Kårens struktur

Studentkårens verksamhet och ekonomi bestäms av medlemmarna. KMS har en styrelse av studenter från de olika utbildningarna. Styrelsen och andra poster inom KMS väljs av Årsmötet. Valen förbereds av valberedningen och om du har frågor kring detta kan du kontakta dem via valberedning.kms@kmh.se.

Vilka som är medlemmar i styrelsen kan du se här. Medlemsmöte för alla kårens medlemmar hålls tre gånger per termin och kallelse kommer på studentmailen.

Medlemsskap

Medlemskap kostar 200 kr per termin för heltidsstuderande och 100 kr om du studerar mindre än 75%, eller är här för utbytesstudier. Bli medlem idag!

Vad kan jag göra?

Kårstyrelsen kan göra mycket, men inte allt. Vi kan till exempel inte läsa tankar. Om du vill att något ska förändras så måste du tala om det. Ta kontakt med oss personligen, via mejl eller telefon. Om du är intresserad av att engagera dig aktivt – berätta det. Vi kan behöva din hjälp förr än du anar! Kom ihåg att studentkåren utgörs uteslutande av studenter på KMH och att styrelsen bara är en liten del av dessa.

Bland annat SMASK (Musikhögskolornas egen melodifestival), vårbal och andra festligheter skulle aldrig bli av utan engagerade studenter!

Vi uppskattar alla former av engagemang, så hör gärna av dig med vad du än har för idéer, så formar vi tillsammans framtiden till det bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s