FAQ

Här kommer svar på frågor vi ofta får:

Kan jag bli medlem i KMS innan terminsstart så jag kan få fler ködagar hos SSSB?

Kort svar: Nej, men det är smart att ställa dig i SSSB-kön ändå. Du kan samla upp till 90 ködagar utan att vara medlem.

Utförligt svar: Du kan gå med i kåren när terminen har börjat. Det gör du här eller i Not & Bok, på bottenplan i hus 4. Du måste vara korrekt registrerad på dina kurser på KMH och kårmedlem innan du ses som fullvärdig medlem av SSSB och kan få kontrakt på en lägenhet. Läs mer på www.sssb.se.

Kan jag resa till studentpris hos SL redan innan terminen börjat?

Kort svar: Nej.

Utförligt svar: Du behöver studera minst 75% och ha registrerat dig på dina kurser på KMH (vilket du gör vid terminsstarten) för att vara berättigad studentrabatt hos SL. Du behöver även skaffa t. ex. Mecenatkortet och visa upp det för SL:s kontrollanter ifall de ber dig bevisa att du är student. Studerar du minst 75% ska det finnas med en liten SL-logga på kortet som bevisar att du är berättigad studentrabatt. Du behöver inte vara kårmedlem för att få tillgång till studentrabatt hos SL. Läs mer på www.mecenat.com och www.sl.se

Varför ska en gå med i KMS?

Kort svar: Kul, förmåner, stöd, rabatter, boende och swag.

Utförligt svar: Det är viktigt att kåren har många medlemmar för att vi skall väga mer när vi vill göra våra röster hörda i omröstningar, frågor, debatter, högskoleärenden och liknande. Läs här om du vill veta mer vad vi gör! Vi finns för er skull! Du får nytta av förmåner som annonsförmedlingen, billigare inträde till fester, rabatter i Not & Bok, förtur vid ärenden, samt att du får stå i kö för bostad hos SSSB. Ditt medlemskap ger oss ekonomiskt stöd att fortsätta bedriva vår awesomiga verksamhet!

Hur får jag tillgång till annonsförmedlingen?

Kort svar: Du går med i kåren och frågar efter lösenordet i Not & Bok!

Utförligt svar: Annonsförmedlingen är en förmån som vi erbjuder alla våra medlemmar! Den innehåller annonser om jobb för musiker, producenter, instrumentlärare och liknande. Det förekommer mindre jobb som en spelning efter en vigsel eller en timmes fagottlektion i veckan, men också heltidsanställningar i orkestrar, på skolor med mera.
Du får tillgång till annonsförmedlingen genom att gå med i studentkåren (kom in till Not & Bok eller maila notbok.kms@kmh.se för frågor) och fråga efter lösenordet i Not & Bok!
Vem som helst kan lägga in annonser på sidan, läs mer här!

”Kåren”… är inte de såna som bara har möten hela tiden och sådant tråkigt?

Kort svar: Nej!

Utförligt svar: Studentkåren är en ideell förening som drivs av en grupp studenter. Kårstyrelsen består av ca 12 personer och har egna möten 2-4 gånger i månaden och där diskuteras allt möjligt viktigt som har med studenternas bästa att göra. Kåren är helheten, vilken du är en del av så fort du registrerat dig som medlem, vilket typ alla studenter gör. Så det är skillnad på begreppen styrelsen och kåren. ;)
Inom kåren finns undergrupper som Festmästeriet, SMASK-produktionen, Credo och Normkreativa gruppen, och kåren har anställda personer inom ekonomi, samt för att driva Not & Bok.

Jag vill engagera mig i kåren. Vad kan jag göra?!

Kort svar: Soft! Gör vad du vill! Hör av dig bara så styr vi upp nåt!

Utförligt svar: Enklast är att prata med Ordförande (kms@kmh.se eller besök kårexpeditionen i rum 4111) och berätta vad du har för idé så tar vi det därifrån!

Inom kåren finns bl.a. dessa utskott, till vilka vi gärna vill ha ditt engagemang:

  • Festmästeriet: styr upp fester, pubar, servera, serva, DJ:a eller liknande och tjäna en femhunka per kväll, typ. Vi kan tipsa om att man lär känna mycket folk den vägen! (Likt man gör genom all kårens verksamhet.) Och att känna folk är A och O i stora delar av musikbranschen, I tell ya.
  • Valberedningen: Var med och hitta rätt person till rätt post inom kåren eller där studenter har inflytande gentemot KMH.
  • SMASK: Musikhögskolornas parodi på Melodifestivalen går av stapeln varje vår och vinnande högskolor möts i en cirkulerande riksfinal. Ett stort och roligt projekt för Studentkåren, som varje år kräver många inblandade för att bli av!
  • Arbetsmiljökommittén (AMK): Arbetar för att förbättra den sociala och fysiska arbets- och studiemiljön.
  • Kårstyrelsen: Kårstyrelsen är den mest styrande gruppen inom kåren, här sitter 1-2 representanter från samtliga institutioner, ordförande, två vice ordförande, samt sekreterare. Kårstyrelsen har möte 2-4 gånger i månaden och engagemang inom kåren brukar i regel arvoderas.

För ytterligare frågor, maila notbok.kms@kmh.se.

Uppdaterad 2021-08-15