SSSB – Stiftelsen Stockholms Studentbostäder

Våra-bostäder-700x250

En av de största fördelarna med medlemskap i Kungl. Musikhögskolans Studentkår är att du kvalar in till att få en bostad genom Stiftelsen Stockholm Studentbostäder. SSSB förmedlar bostäder till studenter i hela Stockholm i sina egenbyggda bostadsområden och det är en stor andel av studenterna på KMH som fått boende genom SSSB!

För att få bo i en SSSB-bostad krävs att du studerar minst 15 högskolepoäng per termin (50% av fulltidsstudier). Förmedlingen nyttjar ett poängsystem där den som budar med högst antal samlade dagar i sitt medlemskap vinner bostaden. Du kan börja köa när som helst, men efter 90 dagar pausas räkningen tills du kan bevisa ditt att du är medlem i en Studentkår. Dvs, för nya studenter rekommenderar vi att börja köa minst 90 dagar innan terminsstart, så har ni det försprånget.

Viktigt med medlemskapet hos SSSB är att du har registrerat samma e-postadress hos Studentkåren som hos SSSB. Hör med personalen i NotoBok (eller maila notbok.kms@kmh.se) i fall du glömt vilken e-postadress du har hos oss.