Valberedning

Valberedningen har till uppdrag att föreslå lämpliga kandidater till KMS förtroendeuppdrag inför Årsmötet och Medlemsmötet. Syftet med detta är att underlätta valförfarandet samt att ge alla kårmedlemmar likvärdiga möjligheter att kandidera till uppdrag.

Valberedningen bör bestå av en person från varje institution som delar på arbetet. Dessa personer bör ha god inblick i KMS verksamhet och goda kontakter inom kåren. Det är dock högst olämpligt för sittande kårstyrelseledamöter eller andra förtroendevalda att även sitta i valberedningen. Helst ska valberedningen vara så åtskild från resten av KMS verksamhet som möjligt.

Valberedningens arbete är främst koncentrerat till tiden inför Årsmöten. Ibland förekommer även beredning av fyllnadsval under terminerna. Hittar valberedningen ingen kandidat till ett uppdrag lämnas frågan över till Årsmötet. Valberedningen är inte arvoderad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s