Studentrepresentant till Utbildnings- och Forskningsnämnden (UFN)

UFN har det samlade ansvaret för planeringen av och kvaliteten i utbildning och forskning. Nämnden beslutar om åtgärder för att främja utvecklingen av konstnärlig och vetenskaplig forskning vid KMH, vilket bl.a. inkluderar beslutande av kurs- och utbildningsplaner, utvärderingar av utbildningarnas kvalitet etc. Frågor av detta slag ska enligt Högskoleförordningen fattas av personer med vetenskaplig eller konstnärlig kompetens. UFN får stöd i sitt arbete av Utbildnings- och Forskningsavdelningen (UFA).

UFN består i dagsläget (2016-07-28) av en ordförande, vice ordförande respektive sekreterare, fyra ledamöter från lärarkollegiet samt tre studentrepresentanter. Eftersom UFN är ett av de främsta organen för kontroll av innehållet och kvaliteten hos KMH:s utbildningar är det viktigt att studentrepresentanterna har god insikt i KMH:s och KMS verksamheter. Det är önskvärt att man haft tidigare förtroendeuppdrag inom KMS.

Som studentrepresentant ska man närvara på UFN:s sammanträden. Innan mötet ska man ha satt sig in i de frågor som ska diskuteras, läst igenom den ibland stora mängd handlingar som skickas ut i samband med kallelsen, samt diskuterat igenom aktuella frågor med övriga studentrepresentanter. Eftersom det är ett tungt uppdrag som kan vara svår att sätta sig in i som student erbjuder både UFA och KMS presidium extra mycket stöd till studentrepresentanterna i nämnden. Nämnden sammanträder en gång per månad, samt vid behov. I början av varje termin hålls en konferens för nämndens ledamöter. Vid förhinder ska man anmäla detta till nämndens sekreterare och KMS presidium. Arvodet för studentrepresentanterna är 1 000 kr per sammanträde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s