Studentrepresentant till Arbetsmiljökommittén (AMK)

AMK har till uppgift att delta i planering av arbetsmiljöarbetet, följa utveckling i frågor som rör skyddet mot ohälsa och olycksfall samt verka för tillfredsställande arbetsmiljöförhållanden. Mer konkret innebär det att man hanterar frågor kring företagshälsovård, handlingsplaner för arbetsmiljö, planering av nya eller ändrade lokaler, anordningar, arbetsprocesser, arbetsmetoder och arbetsorganisation, upplysning och utbildning rörande arbetsmiljön, arbetsanpassnings- och rehabiliteringsverksamheten vid KMH samt studenthälsovård.

AMK består i dagsläget (2016-07-28) av förvaltningschef, 2 huvudskyddsombud, sekreterare, 2 fackliga representanter, personalhandläggare, chef för studieadministrativa avdelningen samt 2 studentrepresentanter.

Som studentrepresentant ska man närvara på AMK:s sammanträden. Innan möten ska man ha satt sig in i de ärenden som ska diskuteras, läst igenom de handlingar som skickas ut i samband med kallelsen, samt diskuterat aktuella frågor med övriga studentrepresentanter. AMK sammanträder 3 gånger per termin. Vid förhinder ska man meddela AMK:s sekreterare samt KMS presidium. Arvodet för studentrepresentanterna är 1 000 kr per sammanträde.

Det är önskvärt att de båda studentrepresentanterna i AMK även är studentskyddsombud, eftersom det ger en möjlighet att lyfta vanliga klagomål från studenter. Som studentskyddsombud är man kontaktperson för studenter som t.ex. blivit illa behandlade av en lärare, upplevt en bristande arbetsmiljö etc. Detta ansvar delar man med KMS presidium.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s