Ansök till Polstjärneprisets tävling & kurs 2024 (deadline: 15 juni)

Ansök till Polstjärneprisets tävling & kurs 2024! Sista ansökningsdag: 15 juni / 28 augusti 
Inez Karlsson, vinnare Polstjärnepriset 2023 Nu är det dags att ansöka till Polstjärnepriset 2024 – Swedish edition! Sista ansökningdatum till tävlingen är redan 15 juni – till kursen 28 augusti. 

Polstjärneprisets tävling
Tävlingen erbjuder dig:chans att vinna prispengar och möjlighet till prestigefulla framträdandenvärdefulla meriter för ditt CV och din karriärlektioner, master classes och ensemblespel med eminenta lärare och värdefull feedback från Polstjärneprisets jury (juryn består bl a av Hermann Stefánsson, Camilla Lundberg och Stephan Barratt-Due)att få spela tillsammans med Göteborgs Symfoniker och om du når finalen kommer du att ackompanjeras av orkesternatt få spela, utvecklas och framträda tillsammans med 80 av Nordens främsta unga musikeratt få möjlighet att möta en större publik (på plats och online) och utveckla din profil i mediaatt höja din nivå ytterligare genom dina egna förberedelser inför tävlingenatt förbereda dig för utmaningarna inom musikeryrket, såsom provspelningar och förberedelser inför provspelningar och konserterTävlingen vänder sig till ungdomar födda 2005-2009, som spelar den klassiska musikens instrument: orkesterinstrument samt piano. Orgel, gitarr, dragspel och slagverk omfattas inte av tävlingen.Läs mer och ansök här: yomacenter.se/om-polstjarnepriset/ 

Osäker på hur dina dagar som tävlande skulle se ut? Den här sammanfattningen av 2023 års upplaga ger dig en uppfattning! 

Finalister och jury Polstjärnepriset 2023 Polstjärneprisets kursKursen erbjuder dig:individuella lektioner – minst en lektion på ditt instrument, både i november och i januari – och ensemblelektioner för framstående instruktöreratt få spela, utvecklas och framträda tillsammans med 80 av Nordens främsta unga musiker, inklusive de tävlandemöjlighet att delta i Polstjärneprisets master classes, besöka tävlingen och få bra insyn i hur tävlingen går tillmöjlighet att spela upp för juryn ”utom tävlan” och få viktig feedback och erfarenhetdagliga repetitioner i en eller flera av Polstjärneprisets ensembler och orkestraratt medverka vid Polstjärneprisets konserter i olika ensembler och orkestraratt få spela tillsammans med Göteborgs Symfoniker under finaldagenKursen vänder sig till unga musiker inom klassisk musik, i åldern ca 14-20 år, från alla nordiska länder. Alla orkesterinstrument, inklusive slagverk, är välkomna att delta i kursen.

Läs mer och ansök här: yomacenter.se/polstjarnepriset-kursen/ 

Andreas Hansson, konstnärlig ledare för Polstjärneprisets Symfoniorkester
(bild: B-visuals fotografie) 

Upptäck Modest Mussorgskijs magiska ”Tavlor på en utställning”,
huvudverket för samspelet under Polstjärnepriset!


Tävlande och kursdeltagare tar sig an detta berömda klassiska mästerverk i olika format, från versioner för solopiano, mindre ensembler till stor symfoniorkester. Dessa versioner erbjuder något för alla, oavsett om du är driven solist och ensemblemusiker eller på väg att bli det. Läs mer om verket här. Ansök till Polstjärnepriset, och upplev Tavlor på en utställning och mycket mer! 
 Kolla vår hemsida 
  Har du frågor? Kontakta polstjarnepriset@yomacenter.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s