Studentrepresentant till Centrala Samverkansgruppen (CSG)

CSG svarar för informations- och förhandlingsskyldighet gentemot lärarfacken i övergripande frågor, bl.a. mål, ekonomi, organisation och utveckling etc. Frågor av individuell karaktär behandlas inte. CSG utgör därmed en viktig källa för information och samordning mellan KMH:s ledning, kollegium och studenter.

CSG består i dagsläget (2016-07-28) av rektor, förvaltningschef, personalchef, representanter för de fyra fackförbunden SACO-S, ST-ATF, Lärarförbundet och SEKO, samt två studentrepresentanter. Studentrepresentanterna bör ha god inblick i KMH:s och KMS verksamheter, då CSG utgör en viktig informationslänk.

Som studentrepresentant ska man närvara på CSG:s sammanträden. Innan möten ska man ha satt sig in i de frågor som ska diskuteras, läst igenom de handlingar som skickas ut i samband med kallelsen, samt diskuterat aktuella frågor med den andra studentrepresentanten. CSG sammanträder 3-4 gånger per termin. Vid förhinder ska man meddela CSG:s sekreterare samt KMS presidium. Arvodet för studentrepresentanter är 140 kr/tim.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s