KMS hälsar nya studenter välkomna!

Varmt välkommen till KMH måndagen den 26 augusti! Under denna vecka sker introveckan där du som ny student får ta del av viktig information, rundvandring och välkomstaktiviteter, se schema nedan!

Vill du bli medlem i kåren gör du såhär (to become a member of the Students’ Union, do this):

  1. Lämna dina uppgifter till oss (send your name and other details to us):
    • De lämnar du här (using this form): goo.gl/forms/QFdV75FxXULhm8b32
    • Du kan också göra detta i Not & Bok på bottenplanet i hus 4 (you can also do this in Not & Bok, on the bottom floor of house 4).
  2. Registrera dig som student på KMH (register as a student at KMH):
  3. Betala kåravgiften (pay the membership fee):
    • Kostar 200 kr per termin (100 kr för deltidsstuderande och utbytesstudenter) Betalningen gör du i Not & Bok, bottenplan av hus 4, öppet vardagar 11-16! Du kan också swisha till 123 263 81 12 (ange förnamnet och efternamnet du skrev i formuläret!) (Costs 200 kr per semester or 100 kr for part time and exchange students. Payment is done in Not & Bok, on the bottom floor of house 4).

Här laddar du sedan ned Studentkortet till din mobil:
Studentkortet på iPhone
Studentkortet på Android

Aktiviteter under introveckan 2019

Mån 26/8

På måndag följer ni ordinarie schema under dagen. Jag och styrelsen får chans att träffa er efter lunch. Det ser jag mycket fram emot! På kvällen får ni se till att vila upp er så ni orkar med tisdagen…

Tis 27/8

Enligt schema på dagen. Kl. 19:00 har vi filmkväll i Nathan Milsteinsalen där vi får njuta av en riktigt gammal klassiker tillsammans. Det kommer att finnas enklare tilltugg och dryck.

Ons 28/8

Enligt schema på förmiddagen. Sen är ni med oss hela eftermiddagen och kvällen. Det är då vi kommer att ha den stora och anrika tävlingen KartMästarSlalomen 2019!!! Ta med er oömma kläder! Detta fantastiska evenemang leder sedan vidare till en pubkväll. Mer information om det evenemanget hittar ni HÄR.

Tor 29/8

Här följer ni ordinarie schema, även om ni kanske är något tröttare än vanligt…

Fre 30/8

Följ ordinarie schema under dagen. På kvällen har vi INTROFEST! Då kommer vi att ha liveband, discokula, dricka, mat,  you name it. Du hittar mer information om det HÄR. Så ta med dig dansskorna så dansar vi “in i ån”! ;)

Restaurang Oktav håller öppet alla kvällar till 20. Representanter från kårstyrelsen kommer att vara på plats så mycket som möjligt under veckan. Det är ett utmärkt tillfälle att ställa frågor om dina studier, om skolan eller vilket övningsrum som är bäst.

Bostad i Stockholm

Det kan vara svårt att hitta en bostad på Stockholms bostadsmarknad. Här kommer därför våra bästa tips på plattformar för att hitta en bostad:

Stockholms bostadsförmedling 

https://bostad.stockholm.se/student
Förmedlar både hyres- och bostadsrätter för studenter och ungdomar inom hela Stockholm. Registrera dig och sök aktivt på hemsidan för bäst chans till bostad. Om du är mellan 18-25 år kan du även söka ungdomslägenheter.

Stiftelsen Stockholms studentbostäder 

https://www.sssb.se
Sveriges största aktör inom studentboenden. Registrera dig och anmäl intresse.

Akademisk Kvart

http://www.akademiskkvart.se/pages/visit/100006
Förmedling av andrahandsboenden med hyresnivåer som riktar sig direkt till studenter. Både gratis att bli medlem och söka bostad samt att annonsera.

Blocket bostad 

http://www.blocket.se/bostad/uthyres/lagenheter/stockholm
– Annonssajt med stor ruljans som uppdateras ofta. Häng här med jämna mellanrum för störst chans att hitta boende.
Vi vill att du ska trivas som student på KMH och att du känner dig välkommen till oss med förslag, frågor eller funderingar. Kontakta oss när som helst på notbok.kms@kmh.se eller kms@kmh.se

Välkommen!
Önskar Kungl. Musikhögskolans Studentkår

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s