Matnyttig information för nya studenter HT18!

Här kommer svar på frågor vi ofta får (som också kan läsas i vår FAQ):

 • Kan jag bli medlem i KMS innan terminsstart så jag kan få fler ködagar hos SSSB?
  • Kort svar: Nej, men du kan ställa dig i SSSB-kön ändå, du har 90 dagar på dig att gå med i kåren efter det.
  • Utförligt svar: Du kan rent tekniskt gå med i kåren när som helst, men det behövs att du är registrerad på en kurs för att medlemskapet ska kallas för ”fullvärdigt” och dina förmåner ska kunna nyttjas. Tecknar medlemskap gör du i NotoBok, på bottenplan av hus 4 (du kan med förmån ha skrivit in dina uppgifter i förtid här: https://goo.gl/forms/4V7iBeJfOgX8qgUN2, för att spara tid i butiken – vilket uppskattas den intensiva första veckan på läsåret, då det brukar vara lång kö till NotoBok!). Läs mer på www.sssb.se.
 • Kan jag resa till studentpris hos SL redan innan terminen börjat?
  • Kort svar: Nä.
  • Utförligt svar: Du behöver kunna visa tex Studentkortet fysiskt eller i deras app ifall du blir stoppad av SL:s kontrollanter och de ber dig styrka din studentbiljett. När du går med i KMS och är korrekt registrerad på KMH, så får du som standard tillgång till Studentkortet inom ett dygn! Läs mer på www.studentkortet.se
 • Kommer jag få asmycket bra information om kåren under introduktionsveckan (27/8 till 31/8) och är det sjukt kul att gå på pubarna måndag till onsdag och festen på fredag?
  • Kort svar: Ja!
  • Utförligt svar: Jajjemensan! :D
 • Kåren”… är inte de såna som bara har möten hela tiden och sådant tråkigt?
  • Kort svar: Ehh.. Nej.
  • Utförligt svar: Studentkåren är en ideell förening som drivs av en grupp studenter. Kårstyrelsen består av ca 12 personer och har egna möten 2-4 gånger i månaden och där diskuteras allt möjligt viktigt som har med studenternas bästa att göra. Kåren är helheten, vilken du är en del av så fort du registrerat dig som medlem, vilket typ alla studenter gör. Så det är skillnad på begreppen styrelsen och kåren. ;)
   Inom kåren finns subgrupper som SMASK-produktionen, Credo och Normkreativa gruppen, och kåren har anställda personer inom ekonomi, samt för att driva NotoBok.
 • Varför ska en gå med i KMS?
  • Kort svar: Kul, förmåner, stöd, hälsa, rabatter, jobb, boende och swag.
  • Utförligt svar: Det är viktigt att kåren har många medlemmar för att vi skall väga mer när vi vill göra våra röster hörda i omröstningar, frågor, debatter, högskoleärenden och liknande. Det är viktigt att kåren stöds ekonomiskt så att vi kan fortsätta bedriva den verksamhet vi bedriver. Läs här om du vill veta mer vad vi gör! Vi finns för er skull! Du får nytta av förmåner som annonsförmedlingen, billigare inträde till fester, rabatter i NotoBok, förtur vid ärenden, du får Studentkortet vilket ger en sjuhelsinglands massa rabatter och förmåner, inte minst på SL:s priser, samt du får stå i kö för bostad hos SSSB.
 • Hur får jag tillgång till annonsförmedlingen?
  • Kort svar: Du går med i kåren och ber om lösen!
  • Utförligt svar: Annonsförmedlingen är en förmån som vi erbjuder alla våra medlemmar! Den innehåller annonser om jobb för musiker, producenter, instrumentlärare och liknande. Det förekommer mindre jobb som en spelning efter en vigsel eller en timmes fagottlektion i veckan, men också heltidsanställningar i orkestrar, på skolor med mera.
   Du får tillgång till annonsförmedlingen genom att gå med i studentkåren (kom in till NotoBok eller maila för frågor) och sedan bara fråga efter lösenord!
   Vem som helst kan lägga in annonser på sidan, läs mer här!
 • Jag vill engagera mig i kåren. Vad kan en göra?!
  • Kort svar: Soft! Gör vad du vill! Hör av dig bara så styr vi upp nåt!
  • Utförligt svar: Enklast är att prata med Ordförande (kms@kmh.se eller besök kårexpeditionen i rum 4111) och berätta vad du har för idé så tar vi det därifrån!

   Inom kåren finns bl.a. dessa utskott, till vilka vi gärna vill ha ditt engagemang:
   – Festmästeriet – styr upp fester, pubar, servera, serva, DJ:a eller liknande och tjäna en femhunka per kväll, typ. Vi kan tipsa om att man lär känna mycket folk den vägen! (Likt man gör genom all kårens verksamhet.) Och att känna folk är A och O i stora delar av musikbranschen, I tell ya.
   Valberedningen: Var med och hitta rätt person till rätt post inom kåren eller där studenter har inflytande gentemot KMH.
   SMASK: Musikhögskolornas parodi på Melodifestivalen går av stapeln varje vår och vinnande högskolor möts i en cirkulerande riksfinal. Ett stort och roligt projekt för Studentkåren, som varje år kräver många inblandade för att bli av!
   Arbetsmiljökommittén (AMK): Arbetar för att förbättra den sociala och fysiska arbets- och studiemiljön.
   Kårstyrelsen: Kårstyrelsen är den mest styrande gruppen inom kåren, här sitter 1-2 representanter från samtliga institutioner, ordförande, vice ordförande, samt sekreterare. Kårstyrelsen har möte 2-4 gånger i månaden och engagemang inom kåren brukar i regel arvoderas.

För ytterligare frågor, maila notbok.kms@kmh.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s