Ny podcast från Göteborgs universitet: Konstnärligt talat

”En ny podcast berättar om vad som händer i konsertsalar och repetitionsrum på Högskolan för scen och musik. Den kommer att handla om allt från teaterns möjligheter att förändra världen till hur man bygger den perfekta barockorgeln – och varför.

Vad är scenkonstens roll egentligen – att underhålla, provocera eller skapa förändring i samhället? Är världsmusik lika med stöld av andra folkgruppers musik? Och vilken roll spelar den tekniska utvecklingen för framtidens tonsättare?

I samband med att Högskolan för scen och musik i Göteborg firar dubbelt jubileum (100 år för musikutbildningarna och 75 år för scenutbildningarna) släpps nu en serie podcasts under rubriken Konstnärligt talat. Här medverkar bland annat musiker, scenkonstnärer, studenter och forskare och de undersöker den konstnärliga akademin ur en rad olika perspektiv och söker svar på de övergripande frågorna var kommer vi ifrån och vart är vi på väg.

– Vi vill berätta om verksamheten här på Högskolan för scen och musik, både nu och förr samtidigt som vi vill öppna för en diskussion om framtidens konstnärliga utbildningar och forskning, säger Kenneth Hedlund, producent för Konstnärligt talat.

Tillsammans med programledaren Markus Görsch gör han podcasten som ska komma ut under hela det pågående läsåret.

– Men alla möjliga människor här på skolan hörs i programmet. Studenter, forskare, studierektorer och så vidare. Vår prefekt spelar till exempel saxofon i signaturmelodin, tillsammans med andra ur personalen, säger Kenneth Hedlund.

I det första avsnittet av Konstnärligt talat träffar vi dramatikern America Vera Zavala samt lärare och studenter från scenutbildningarna för att försöka reda ut hur framtidens teater, musikal, opera och performancekonst kan se ut.

Du kan lyssna och prenumerera på Konstnärligt talat via SoundCloud, Podcaster och Acast i din webbläsare eller via respektive appar för iOS och Android på din smartphone. Du kan också lyssna via Konstnärligt talats webbsida.

Samtalsserie öppen för allmänheten
Konstnärligt talat är inte bara en podcast utan också samtal som äger rum i samband med olika föreställningar och konserter på Högskolan för scen och musik. Samtalen är öppna för allmänheten, välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s