Samtal om jazzsång – studentrabatt

”Hej KMH!

Vill puffa för afton på ABF under jazzdagarna, den 12 okt. då jag pratar om jazzsångerskans roller, med Carin Lundin och Emily McEwan. (Se mer nedan.)

Musikstuderande får 50 % rabatt på inträdet mot uppvisande av giltigt stud.leg.

Välkommen!
Viveka

12/10 ABF 18 – 19.30 Palmesalen 

SAMTAL OM JAZZSÅNG:  ”Från refrängsångerska till bandledare”
I årets upplaga av Stockholms Jazzfestival finner man minst trettio vokalister, många med standardlåtar på repertoaren. Rösten är fortfarande ett fält som domineras av kvinnliga utövare och sång är det som kvinnor helst ägnar sig åt, oavsett musikgenre. Under jazzveckan vill vi passa på att belysa jazzsången utifrån de olika roller som sångare tilldelats och själva skapat genom den svenska jazzhistorien. Vi vill också visa de olika uttrycksmöjligheter som ryms under begreppet jazzsång, som textbaserad sång, ordlös improvisation, komposition med mera. Detta gör vi med hjälp av klingande exempel hämtade från Svensk visarkivs jazzsamlingar och tillsammans med två av dagens utövare som är på plats: sångarna Emily McEwan och Carin Lundin. Hur förhåller de sig till jazztraditionen och hur ser de på sin roll som sångare i olika sammanhang? Kom och lyssna och delta i samtalet!
Viveka Hellström är sångare och sångpedagog och har genomfört flera forskningsprojekt om svenska jazzsångerskor på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. För närvarande är hon verksam vid Svenskt visarkiv (Musikverket) med ett dokumentationsprojekt om kvinnor inom svensk jazz- och improvisationsmusik.
Viveka Hellström
vik. forskningsarkivarie
Musikverket
Svenskt visarkiv
Box 16326, 103 26 Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s