Till nya studenter HT 2016!

Hej!

Kungl. Musikhögskolans Studentkår (KMS) önskar gratulera till lyckad antagning till Kungl. Musikhögskolan! För dig som är ny student, kommer här lite information – först från det sommarbrev som gått ut till antagna studenter:


SOMMARBREV

”Varmt välkommen till KMH onsdag den 24 augusti! Under vecka 34 sker introveckan där du som ny student får ta del av viktig information, rundvandring och välkomstaktiviteter. KMS håller i flera av aktiviteterna. Här är ett urval på några av dem:

 • Onsdag – Kåren bjuder in en grupp skådespelare som genom improvisationsteater bearbetar frågor om jämställdhet i musiksammanhang. Publiken är delaktig och minst lika viktig som skådespelarna.
 • Fredag – på kvällen bjuder KMS till partaj i Foilén med coverbandet ”Får Ån The Fluor” och röj till kl 23.

Det är i skrivande stund inte klart hur, var och när Festmästeriets nya pub drar igång. Men enligt tradition kommer Kåren på något sätt ordna med pubkvällar under introveckan, där du som ny student har god chans att lära känna både nya och gamla studenter.

Bostad i Stockholm

Det kan vara svårt att hitta en bostad på Stockholms bostadsmarknad. Här kommer därför våra bästa tips på plattformar för att hitta en bostad:

Stockholms bostadsförmedling https://bostad.stockholm.se/student
– Förmedlar både hyres- och bostadsrätter för studenter och ungdomar inom hela Stockholm. Registrera dig och sök aktivt på hemsidan för bäst chans till bostad. Om du är mellan 18-25 år kan du även söka ungdomslägenheter.

Stiftelsen Stockholms studentbostäder https://www.sssb.se
– Sveriges största aktör inom studentboenden. Registrera dig och anmäl intresse.

Akademisk Kvart http://www.akademiskkvart.se/pages/visit/100006
– Förmedling av andrahandsboenden med hyresnivåer som riktar sig direkt till studenter. Både gratis att bli medlem och söka bostad samt att annonsera.

Blocket bostad http://www.blocket.se/bostad/uthyres/lagenheter/stockholm
– Annonssajt med stor ruljans som uppdateras ofta. Häng här med jämna mellanrum för störst chans att hitta boende.

Vi vill att du ska trivas som student på KMH och att du känner dig välkommen till oss med förslag, frågor eller funderingar. Kontakta oss när som helst på notbok.kms@kmh.se eller kms@kmh.se

Kungl. Musikhögskolans Studentkår KMS styrelse genom
Johan Blixt, Ordförande”


Nedan följer svar på vanliga frågor vi får såhär års:

FAQ

 • Kan jag bli medlem i KMS redan nu, så jag kan få fler ködagar hos SSSB?
  • Kort svar: Du kan ställa dig i kö när som helst, du har 90 dagar på dig att gå med i kåren efter det!
  • Utförligt svar: Det du behöver är ett bevis på förmånen ”Studentbiljett”, vilket du kan få från ”Studentkortet” med vilka KMS har samarbete. Studentkåren har ett samarbete med Studentkortet och vi skickar efter det åt dig direkt när du registrerat dig som medlem i KMS – vilket vi brukar rekommendera alla att göra första veckan på höstterminen.
 • Kan jag resa till studentpris hos SL redan innan terminen börjat?
  • Kort svar: Nä.
  • Utförligt svar: Du behöver tex Studentkortet fysiskt eller i deras app ifall du blir stoppad av SL:s kontrollanter och de ber dig styrka din studentbiljett. När du går med i KMS, så skickar vi efter Studentkortet åt dig!
 • Kåren”, är inte de såna som bara har möten hela tiden och sådant tråkigt?
  • Kort svar: Ehh.. Nej.
  • Utförligt svar: Studentkåren är en ideell förening som drivs av en grupp studenter. Kårstyrelsen består av ca 12 personer och har möten 2-4 gånger i månaden och där diskuteras allt möjligt viktigt som alltid har med studenternas bästa att göra. Kåren är helheten, vilken du är en del av, så fort du registrerat dig som medlem. Så det är skillnad på begreppen styrelsen och kåren. ;)
   Inom kåren finns subgrupper som Credo, Normkritiska gruppen och Festmästeriet, och kåren har anställda personer inom ekonomi, samt för att driva NotoBok.
 • Varför ska en gå med i KMS?
  • Kort svar: Kul, förmåner, stöd, rabatter, boende och… swag.
  • Utförligt svar: Det är viktigt att kåren har många medlemmar för att vi skall väga mer när vi vill göra våra röster hörda i omröstningar, frågor, debatter, högskoleärenden och liknande. Det är viktigt att kåren stöds ekonomiskt så att vi kan fortsätta bedriva den verksamhet vi bedriver. Läs här om du vill veta mer vad vi gör! Vi finns för er skull! Du får nytta av förmåner som annonsförmedlingen, billigare inträde till fester, rabatter i NotoBok, förtur vid ärenden, du får Studentkortet vilket ger en sjuhelsinglands massa rabatter och förmåner, inte minst på SL:s priser, samt du får stå i kö för bostad hos SSSB.
 • Hur får jag tillgång till annonsförmedlingen?
  • Kort svar: Du går med i kåren och ber om lösen!
  • Utförligt svar: Annonsförmedlingen är en förmån som vi erbjuder alla våra medlemmar! Den innehåller annonser om jobb för musiker, producenter, instrumentlärare och liknande. Det förekommer mindre jobb som en spelning efter en vigsel eller en timmes fagottlektion i veckan, men också heltidsanställningar i orkestrar, på skolor med mera.
   Du får tillgång till annonsförmedlingen genom att gå med i studentkåren (kom in till NotoBok eller maila för frågor) och sedan bara fråga efter lösenord!
   Vem som helst kan lägga in annonser på sidan, läs mer här!
 • Jag vill engagera mig i kåren. Vad kan en göra?!
  • Kort svar: Soft! Gör vad du vill! Hör av dig bara så styr vi upp nåt!
  • Utförligt svar: Enklast är att prata med Ordförande (kms@kmh.se eller besök kårexpeditionen i rum 4111) och berätta vad du har för idé så tar vi det därifrån!

   Inom kåren finns bl.a. dessa utskott, till vilka vi gärna vill ha ditt engagemang
   :
   – Festmästeriet – styr upp fester, pubar, servera, serva, DJ:a eller liknande och tjäna en femhunka per kväll, typ. Vi kan tipsa om att man lär känna mycket folk den vägen! (Likt man gör genom all kårens verksamhet.) Och att känna folk är A och O i stora delar av musikbranschen, I tell ya.
   Valberedningen: Var med och hitta rätt person till rätt post inom kåren eller där studenter har inflytande gentemot KMH.
   SMASK: Musikhögskolornas parodi på Melodifestivalen går av stapeln varje vår och vinnande högskolor möts i en cirkulerande riksfinal. Ett stort och roligt projekt för Studentkåren, som varje år kräver många inblandade för att bli av!
   Arbetsmiljökommittén (AMK): Arbetar för att förbättra den sociala och fysiska arbets- och studiemiljön.
   Kårstyrelsen: Kårstyrelsen är den mest styrande gruppen inom kåren, här sitter 1-2 representanter från samtliga institutioner, ordförande, vice ordförande, samt sekreterare. Kårstyrelsen har möte 2-4 gånger i månaden ochEngagemang inom kåren brukar i regel arvoderas.

För övriga frågor: Vänligen maila KMS NotoBok på notbok.kms@kmh.se!

Vi ses i höst!
– Kungl. Musikhögskolans Studentkår

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s