Studentboende – ”Bo tillsammans”

Nu blir det lättare att bo tillsammans

Tusentals användare har registrerat sig för att hitta eller erbjuda ett delat boende. Nu lanseras även bostadsannonser hos Sveriges enda tjänst för gemensamt boende. Sajten drivs av studenter och alumner från Linköpings universitet.

Webbtjänsten Bo Tillsammans hjälper användare att hitta och erbjuda gemensamt boende. När Bo Tillsammans lanserade sin sajt för drygt ett år sen erbjöds de sökande lägga upp profilannonser om sig själva och boendet de sökte. Användarantalet har sedan dess stigit stadigt uppåt och allt fler blir kontaktade med erbjudande. Nu lanseras även möjligheten att erbjuda boende med bostadsannonser.

  • Jättekul att äntligen få ut detta! säger Hanna Söderquist, projektledare och en av grundarna till Bo Tillsammans. Vi har sett efterfrågan länge och hoppas nu nå ytterligare målgrupper.

Bostadsläget är tajt i många delar av landet, inte minst i Sveriges stor- och universitetsstäder. Inför terminsstart har ett flertal universitet tidigare vittnat om studenter som fått bo i bilar och tält innan de hittat boende.

  • Vi hade ett väldigt högt tryck av nya användare inför terminsstart förra året, och det ser ut att bli något liknande i år! säger Alexander Häger, utvecklare och en av grundarna till Bo Tillsammans. Nu underlättar vi verkligen för de som vill erbjuda delat boende, men bostadsannonserna ger också en bättre överblick för de som söker.

Det är tydligt att många studenter och unga söker sig till tjänsten, men Bo Tillsammans har även användare som letar efter kollektivt boende med barn eller för ett nytt socialt utbyte över kulturella gränser. För att underlätta matchningen kopplas tjänsten samman med Facebook och låter användare kan se gemensamma vänner och gilla-markeringar. Unikt med bostadsannonserna hos Bo Tillsammans är även att annonsören själv kan välja vilka som får se kontaktuppgifterna.

  • Vi hoppas att fler ska vilja annonsera med hjälp av detta, med den lösningen slipper du som annonsör bli nedringd och kan själv välja vilka som ska få kontakta dig, säger Johan Wänglöf, även han utvecklare och grundare av Bo Tillsammans.

Sajten har ända sedan starten fokuserat på just det delade boendet. Grundarna till sajten påpekar dock vikten av att även tänka och bygga för gemensamt boende – att det går för långsamt att bygga bort bostadsbristen med ettor.

  • Det finns fortfarande en stämpel på delat boende att det skulle vara lite sämre, och det vill vi ändra på! säger Hanna Söderquist. Att bo tillsammans är ekonomiskt oslagbart, socialt och inte minst miljö- och yteffektivt!

Tjänsten riktar sig till alla som vill dela boende, oavsett social sammansättning. Nu vill teamet bakom Bo Tillsammans börja koppla på tjänster för att öka tryggheten mellan de båda parterna i kontakten och förmedlingen av bostad. Än så länge är tjänsten helt gratis och finns på www.botillsammans.nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s